Interviews met leerlingen

Lees hier hoe leerlingen het Marcanti College ervaren

Ayoub (4 havo)

Waarom heb je voor het Marcanti gekozen?

Ik had niet zo veel keuze, want mijn advies was kader. Daarvoor leek het Marcanti het beste.

Wat vind je het leukste aan de school?

Als je moeite met een vak hebt, is er veel hulp. Er zijn huiswerklokalen en de docenten staan altijd klaar om je te helpen. De directie zit wel in een kamertje apart, maar je kunt merken dat ze dicht bij de leerlingen staan. Zelf heb ik alle hulp niet zo nodig, maar bij mijn vrienden heb ik gezien dat er echt veel hulp voor je is. Ik doe liever alles zelf, want ik wil graag een succesvol leven. Ik doe mijn best en het lukt.

Welk advies heb je voor achtstegroepers?

Als eerste: doe je best. En kies voor een brede school, zodat je nog kunt opstromen. Ikzelf had een kaderadvies, maar ik zit nu in 4 havo. Op een school zonder havo was me dit niet gelukt.

Wil je verder nog iets vertellen?

Toen ik hier naartoe ging, deden best wat wilde verhalen de ronde over de school. Maar dat valt reuze mee. Iedereen op school doet z’n best om voor de veiligheid en de goede sfeer te zorgen. Je kunt gewoon lekker werken aan een tafeltje in de kantine en niemand die je dan komt storen. Hoogstens vraagt iemand je om een pen. Je kunt hier echt je eigen gang gaan.

Wat wil je na je school gaan doen?

Dat weet ik nog niet precies, ik denk iets met business en economie. Gelukkig heb ik nog een jaar om dat precies te bedenken.