Weekend Academie

Het Marcanti College werkt samen met de Weekend Academie. Eerstejaars leerlingen kunnen meedoen aan een plusprogramma voor de leerlingen en een coachingsprogramma voor de ouders.

Plusprogramma

Tijdens het plusprogramma krijgen de leerlingen twee uur de tijd om onder begeleiding van de coaches aan hun huiswerk te werken. Daarna volgt een talentenuur waarin de leerlingen een afwisselend programma van sport, ontspanning, themalessen of gastspreker aangeboden krijgen.

De Startcoach

De Startcoach van de Weekend Academie komt iedere week of om de week bij u thuis. We helpen uw kind en u tijdens de spannende eerste periode op de middelbare school. Zo helpen we bij het (leren) plannen van het huiswerk, samen overhoren van leerwerk, het omgaan met spanning rondom toetsen en om gemotiveerd te blijven voor school. Daar heeft uw kind de hele middelbare school profijt van.

We praten samen met u en uw kind over de uitdagingen op de middelbare school. Samen ontdekken we hoe Magister (het digitale netwerk van de middelbare school waarin huiswerk en cijfers te zien zijn) werkt, hoe je als ouders Engels kan overhoren als je dat zelf niet spreekt en met welke vragen je bij de mentor van school terecht kan.

Liever niet thuis? Dan kunnen we ook op een andere locatie afspreken, bijvoorbeeld in het buurthuis of op school.

U kunt zelf bepalen hoe lang de ondersteuning duurt. Tijdens het kennismakingsgesprek kijkt de Weekend Academie samen met u wat het beste past bij uw kind en uw gezin.

Ouderbijeenkomsten

Voor álle ouders die geïnteresseerd zijn, organiseren wij vier keer per jaar informatiebijeenkomsten over verschillende thema’s zoals bijvoorbeeld Omgaan met Pubers en Mediawijsheid.