Kunst en Cultuur

In de eerste en tweede klas krijgen alle leerlingen de vakken Muziek en Kunst. In de derde klas krijgen alle leerlingen Mack en staat het vak CKV op het programma waarbij de leerlingen deelnemen aan  verschillende kunst- en cultuuractiviteiten. In HAVO 4 krijgen de leerlingen het vak CKV waar een schoolexamencijfer aan vastzit. Doe je vmbo-t of havo? Dan kun je kunst ook als eindexamenvak kiezen!

Muziek

Muziek wordt alleen in eerste klas van de onderbouw een uur per week gegeven. Kennismaken met muziek staat centraal. In groepjes wordt er met opdrachten spelenderwijs gewerkt met maat en ritme. De leerlingen kunnen in een van de vier studio’s oefenen voor hun presentatie.

Kunst

Tijdens de kunstlessen worden de leerlingen zoveel mogelijk uitgedaagd zelf aan de slag te gaan met verschillende materialen: hout, klei, textiel, papier en karton, zodat de leerlingen materialen en de verschillende technieken kunnen toepassen voor het maken van werkstukken. Bij het vak kunst hoort ook theorie over de verschillende kunststromingen, de kunstenaars, kleur, vorm- en beeldaspecten.

Tijdens de ACTIE-weken gaan de leerlingen naar verschillende musea: EYE, FOAM, Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Rembrandthuis, Anne Frankhuis, Arcam en Artis.

Met de School der poëzie wordt er een voorstelling gemaakt waarin leerlingen hun eigen gemaakte gedichten voordragen.
Zie ook: https://www.schoolderpoezie.nl/programma 

Poldertheater: Twee theaterdocenten van Poldertheater gaan aan de slag met een groep leerlingen. De leerling leert over het gekozen thema en ontwikkelt communicatievermogen, taalvaardigheid, sociale vaardigheden en bewustzijn van zichzelf en van de groep. Tegelijkertijd maakt de leerling kennis met verschillende theatervormen en wordt zich bewust van de eigen expressiviteit en creativiteit, samenwerken en talenten ontwikkelen.
Zie ook: https://www.poldertheater.nl/wp/voor_scholen/ 

CKV

Culturele Kunstzinnige Vorming (CKV) is een verplicht onderdeel van het curriculum. Het is een ervaringsgericht vak waarbij een introductie wordt gegeven van de wereld van kunst en cultuur. In het derde leerjaar gaan de leerlingen naar Otterloo en brengen een bezoek aan het Kröller Muller Museum waar de leerlingen van kunstenaar Niek Michel een fotoworkshop krijgen aangeboden. Tijdens de CKV-lessen worden de indrukken verwerkt. De school vindt het belangrijk dat leerlingen in het derde leerjaar zelfstandig naar de bioscoop gaan, dus krijgen ze een voucher om dit te ondernemen.

MArcanti Cultuur en Kunst: MACK

Op woensdagmiddag kunnen de leerlingen uit klas 3 hun talenten ontwikkelen. Je kunt kiezen uit verschillende mogelijkheden, zoals creative writing, keyboardles, gitaarles, theatermix & acteren, kunstklas en loopstation.

Keuzereis

Alle eindexamen leerlingen krijgen een meerdaagse keuzereis aangeboden:

  • Parijs & Londen, waarin de aandacht vooral ligt op kunst en cultuur.

  • Survivallen in Ardennen met aandacht voor het sportieve vlak 

  • Dagtocht naar Movie World Germany met aandacht voor vermaak.