Marcanti College

Jouw kans op meer!

Het Marcanti College is een vmbo-havo school voor leerlingen met het basisschooladvies basis, kader +/- lwoo, theoretisch +/- lwoo, havo of vwo.

Alle Corona vragen kunt u mailen naar corona@marcanti.espritscholen.nl

Zomerschool Amsterdam

Deze lente hebben leerlingen niet op de normale manier les gehad. Voor sommigen heeft online leren goed uitgepakt, maar er zijn ook leerlingen voor wie dit minder goed werkte. Daarom bieden de gemeente Amsterdam en het Samenwerkingsverband van scholen voor voortgezet onderwijs een zomerprogramma aan voor leerlingen van 12-18 jaar. Dit programma bestaat uit een zomerschool in de ochtend en vrijetijdsbesteding (sport, spel, cultuur e.d.) in de middag.

Klik hier voor de brief met alle informatie

Klik hier om direct naar het aanmeldingsformulier te gaan.

Het Marcanti na de zomervakantie

Middelbare scholen kunnen na de zomervakantie weer volledig open. Vanaf 1 juli wordt de 1,5 meter afstandsregel tussen leerlingen op middelbare scholen losgelaten, ook als ze 18 jaar of ouder zijn.

Leerlingen en onderwijspersoneel houden nog wel 1,5 meter afstand. In de praktijklessen in het beroepsgerichte onderwijs en het praktijkonderwijs is dat niet altijd mogelijk, dus daar houden leerlingen en onderwijspersoneel zoveel als mogelijk 1,5 meter afstand.

Het Marcanti College houdt zich aan de volgende regels:

  • strikte hygiënemaatregelen van het RIVM;
  • besmettingsgevallen melden bij de GGD;
  • het beperken van het aantal contacten door bijvoorbeeld gespreide pauzes en begintijden;
  • goede check of kinderen coronagerelateerde klachten hebben zodat ze dan thuis blijven.